Om Islam efter grundlæggelsen af kalifatet. For lånere med interesse for Adonis' tanker om Islam.
Samtalebog mellem Houria Abdelouahed og den syriske poet Adonis, hvor Adonis beskriver det arabiske forår, poesiens vilkår og den muslimske voldskultur: "Først og fremmest er volden et fænomen der er fælles for de tre monoteistiske religioner. Ikke desto mindre er volden i Biblen knyttet til et bestemt folkeslag og dets historie - et folkeslag der har kendt til trældom og eksil. I kristendommen er volden knyttet til grundlæggelsen af kirken. I islam er volden til gengæld i særdeleshed erobrerens vold (..) folk måtte enten konvertere eller betale tribut. Altså er volden i islam knyttet til dens grundlæggelse." Adonis kritiserer den manglende vilje til forandringer og muslimsk tilbagegang på det intellektuelle plan: " Og vor tids arabiske muslimer lever ikke som frie og dannede mennesker, men som maskiner eller tal inden for rammerne af en masse, der kaldes 'gruppen', 'fællesskabet', 'trossamfundet' eller 'stammen'. De intellektuelle araberes opgave er ikke at redde erindringen, men at redde os fra fortiden og fra erindringen.".
En bog hvor Adonis' status og kritik af Islam kommer til udtryk. Samtalerne bærer præg af Adonis' og Abdelouaheds nære venskab og bringer læseren tæt på deres personlige holdninger.
Andre titler som også diskuterer Islam er NomadenGuds styreIslams magt, Guds styre og Islams magtAndre titler som også diskuterer Islam er Nomaden, og Islams magtAndre titler som også diskuterer Islam er Nomaden, Guds styre og .