Bøger / faglitteratur til børn

Vores dyrebare vand : sandheden om, hvor meget vand vi bruger i hverdagen


Beskrivelse


Behandling af verdens vandsituation og gennemgang af en lang række dagligdags produkter og deres samlede vandforbrug. Med tips til hvordan vandforbruget kan reduceres i dagligdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 9. okt. 2017

Hvor meget vand bruger vi egentlig i hverdagen? Denne bog fortæller om dit vandforbrug. For miljøbevidste og skolelever.

I hverdagen bruger vi mere vand end vi aner. Det meste af vandet bruger vi indirekte, fx skal der til produktion af et kilo bananer, bruges 790 liter vand til vanding af planterne, plukning og vaskning. Bogen stiller en række eksempler og infografikker på vandforbrug i forbindelse med almindelige forbrugsvarer op. Konklusionen er, at vi skal lære at spare på vandet, og vælge klogt mht. forbrugsmønstre og den måde vi anvender vand på i hverdagen. Verdens vandsituation behandles også i faretruende detaljer. Under jorden findes de såkaldte akviferer, vandreservoirer hvorfra vi henter vores vand, alt for hurtigt i forhold til genopfyldning. Verdens gletsjere smelter, floder og have forurenes. Alt dette fører til, at mange steder rundt om i verden begynder, at løbe tør for drikkevand. Dette stilles også op i tekst og infografikker samt en række vandspareråd. Forfatteren er canadisk journalist.

Bogen veksler mellem informativ tekst og infografikker, på et niveau hvor alle kan være med. Da der er tale om et oversat produkt fra Canada, tager mange af bogens tal og informationer udgangspunkt i canadiske og amerikanske forhold. Bogens grafikker får især budskabet klart igennem. Det er tankevækkende læsning, og absolut brugbart til fx skoleopgaven.

Vand har en mere kulturhistorisk tilgang til vandets betydning for mennesket.