Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vores klasse - Lias dans


Beskrivelse


Lia og Ane går i 1. klasse. De øver en dans. Vera vil også danse. Nu er de tre til at danse. Kan de danse alle tre sammen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. nov. 2017

"Vores klasse" er en helt almindelig 1. klasse med en masse søde børn. De hygger sig og leger sjove lege. Men nogle gange gør de hinanden kede af det. Så kan de heldigvis gøre det godt igen. For begynderlæsere mellem 6 og 8 år.

Disse to bøger har lix 4 og 5 og er en del af serien "Carlsens læsestart. Niveau 1". I bogen "Emil er en tyv" leger Emil med sine venner Ali og Ida. De leger med Alis figurer, som Emil synes er seje. Da Emil bliver hentet, er han ikke færdig med at lege, så han stjæler en figur med hjem. I "Lias dans" øver Lia og Ane en dans, de skal danse for klassen. Vera vil gerne være med. Men det er ikke altid nemt at være tre.

Det er to meget letlæste fortællinger fra et velkendt univers med velkendte problematikker. Bøgerne indeholder mange lydrette ord og gentagelser, som gør læsningen lettere for begynderlæsere. Mikkel Straarup Møllers illustrationer understøtter læsningen godt, samtidig med at de skaber stemning og viser børnenes følelser.

Der kommer temmelig sikkert flere bøger i denne serie. Mens man venter, kan man læse bogen Tao får hævn, som er skrevet af samme forfatter.