Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vores mad : egnsretter og yndlingsretter fra Danmark


Beskrivelse


Flot og gennemarbejdet kogebog, der kaster lys på især de mange gamle egnsretter. For alle der sværger til gamle danske retter eller blot ønsker inspiration til det danske køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 17. dec. 2021

Flot og gennemarbejdet kogebog, der kaster lys på især de mange gamle egnsretter. For alle der sværger til gamle danske retter eller blot ønsker inspiration til det danske køkken.

Kogebog med opskrifter på egnsretter og yndlingsretter fra hele Danmark. Med egnsretter menes retter, der er specialiseret og tilberedt i forskellige egne. De fleste af disse retter stammer fra før man transporterede madvarer gennem landet og blev derfor lavet af sæsonens lokale råvarer. I et vist omfang kunne man økonomisk og logistisk få fat i visse specialiteter, fx spegesild, som man næsten havde alle steder. Med yndlingsretter mener Nanna Simonsen de retter, som vi opfatter som klassisk dansk mad og ofte kalder fx "mormormad". Bogens opskrifter er inddelt efter sæsonerne forår, sommer, efterår, vinter og jul og begynder alle med en kort indledning til årstiden. Selve opskrifterne er suppleret med små historiske anekdoter fra Danmark. Simonsen har tilpasset opskrifterne på egnsretter efter nutidens forventninger til god mad og har givet yndlingsretterne sit eget præg. Med opskriftsregister.

Gennemarbejdet og flot layoutet bog. Opskrifterne henvender sig bredt, men er nok især til de lidt mere erfarne i køkkenet. Desuden kræver flere af opskrifterne en smule madmod (fx kråsesuppe, solæg eller fyldte torskehoveder).

Mere inspiration til egnsretter fås i Danske egnsretterKlassisk dansk mad: snysk, kjylar og mikmuskage fra 2005 eller i Klassisk dansk mad: frøken Jensens kogebog siden 1901Mere inspiration til egnsretter fås i Danske egnsretter: snysk, kjylar og mikmuskage fra 2005 eller i : frøken Jensens kogebog siden 1901.