Bøger / skønlitteratur / roman

Vreden og varmen : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Carla er ved at finde lykken med lillebyens politibetjent, da kriminaliteten i byen og drabet på Carlas husvært gør det vanskeligt for dem. Heldigvis løses problemet på bedste måde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kresten Søe Christensen

2007

Vil blive slugt af femi-krimifans.

I anden bog om journalisten Carla i den østjyske lilleby går det mod varm sommer. Dagny, Carlas gamle vært i baghuset, myrdes, en idrætsforeningsfest ender i optøjer og voldtægt, og mystiske påsatte brande spreder sig. Carlas kæreste, den stovte landbetjent Lars Emil, der ellers som en god veninde kan sætte ord på alle følelser, viser pludselig også håndfaste maskuline sider. Da han samtidigt presser på, for at de skal flytte sammen, slår Carla bak qua sin egen problematiske skilsmissefortid. I byen går magtspillet omkring borgerlistens Nederby med storslåede visioner om kurcenter og golfbane. Sønnen, den velklædte Rasmus, udviser smigrende interesse, men Carla "vil hellere have kornmarker end kurby", kører i en rusten bil og er mere til genbrugstøj, kildevand og pizzaer end SMS og boligindretning. Trådene redes ud, og den rige Rasmus, som behersker både mobil, Porsche og pc, får sin fortjente straf sammen med faderen, mens Carla giver sit ja til Lars Emil og hans lille husmandssted.

Til fx Egholm- og Gretelise Holm-fans.

På godt og ondt typisk og gennemsnitlig i genren. Historien er sammenhængende med god formidling af provinsatmosfæren men ofte i et lidt bedaget sprog med mange ord på følelserne. De fleste personer er endimensionale og tillagt vel håndfaste s/h holdninger. Bogen lader aldrig læseren i tvivl om korrekte værdier og rollemodeller, men udpeger derved også ufrivilligt plottets skurk i det øjeblik, han træder ind på scenen.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 19. nov. 2007

Det er sommer, der er hedebølge, og i en lille østjysk provinsby blusser volden og hadet op som et sankthansbål. Carla er ikke en klassisk heltinde. Hun har en betændt fortid, hendes børn er i familie...


Politiken

d. 24. okt. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. okt. 2007