Bøger / faglitteratur / opskrifter

Wabi sabi : en rejse i det japanske køkken


Beskrivelse


Kokken fortæller om sine oplevelser som ansat i ni forskellige køkkener i Japan. Hvordan arbejdskulturen er og hvilke retter, der er deres speciale. Med anekdoter og opskrifter samt forklaring på ingredienser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 12. aug. 2013

Kokken Frederik Jensen fortæller om japansk madkultur og videregiver opskrifter i et flot billedværk. Bogen bærer præg af, at det er en fagperson der fortæller, og det kan være svært at følge med uden forudsætninger. Dermed snævres målgruppen ind. Japanturister kan sætte pris på billederne og de spredte mere almene kulturbeskrivelser, men bogen kræver en særlig interesse for madkulturen i Japan.

Frederik Jensen fortæller i bogen om sine oplevelser som ansat i ni forskellige køkkener i Japan, hvordan arbejdskulturen er og hvilke retter, der er deres speciale. Det er både dyre og mere folkelige restauranter forskellige steder i Japan. Ved hvert køkken er et afsnit kaldet "anekdoter/opskrifter" som er små fotografier af detaljer og ingredienser med forklaring. Bogen indeholder også en række opskrifter, der "er et udtryk for hvad en japansk kok i Danmark kunne finde på at tilberede med danske råvarer og japanske kerneprodukter". Det kræver en specialbutik i nærheden og et godt håndelag at bruge disse opskrifter. Endelig er der et afsnit med råvarer og redskaber, der gengives i en fin stregtegning med japanske skrifttegn, og nogle grundopskrifter, der heller ikke er let tilgængelige.

Frederik Jensen har medvirket til Royal Smushi, som har samme flotte layout. Japansk mad på dansk er betydelig nemmere for amatørkokken.

En flot bog om en meget fremmedartet madkultur. Den kan interessere rejsende til Japan, men nok især professionelle kokke på grund af den indforståede viden.