Bøger / skønlitteratur til børn

Walt Disney's Tornerose


Beskrivelse


Billedbog. Ved Torneroses dåb får hun mange gode gaver. Men den onde fe Malvina kaster i vrede en forbandelse over hende. Kun prins Phillips kærlighed frelser prinsessen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

For Disney-, eventyr- og prinsesseglade børn især piger i alderen 4 - 9 år. De yngste vil nyde illustrationerne og fortællingen, de ældste kan prøve kræfter med den håndsatte tekst.

Enhver kender Brødrene Grimms klassiske eventyr fra talrige udgivelser og fra sanglegen. Illustrationerne til denne udgave er oprindeligt udarbejdet i Disneykoncernen i 1959 i forbindelse med lanceringen af tegnefilmen Tornerose. De er hentet i Disney Publishing Archives, hvor en kreativ gruppe i de sidste ti år har samlet 60 års illustrationer. De næsten 50 år gamle illustrationer er på en gang enklere og mere sofistikerede end de computerskabte billeder vi bliver præsenteret for i dag. Farverne er douche, og personerne har udtryk og bevægelse der hæver dem over det stereotype. Omslagets forførende Tornerose er en ægte diva fra 50'erne. Selve historien er den kendte dog tilføjet nye elementer. Som en anden Snehvide vokser Tornerose op blandt skovens dyr for at undgå sin skæbne, da den alligevel rammer hende, må den navngivne prins Phillip ud over tjørnehækken også overvinde den onde fe i skikkelse af en drage.

Disney har i de seneste år haft Tornerose under behandling flere gange. Denne udgave adskiller sig dog fra de øvrige i kraft af den sødme og oprindelighed de gamle illustrationer tilføjer fortællingen. Eventyret i en mere klassisk form er gengivet i talrige eventyrsamlinger og billedbøger.

Illustrationerne løfter en kraftigt bearbejdet udgave af et kendt eventyr over det forudsigelige.