Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Tornerose


Beskrivelse


Billedbog. Tornerose bliver forbandet af en ond fe ved sin dåbsfest, og på sin 15 års fødselsdag stikker hun sig på en ten og sover i 100 år indtil den helt rigtige prins vækker hende med et kys.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2018

af

af

Julie Arndrup

d. 4. juli 2018

To billedbøger om Tornerose og Askepot, klassikere i disneystil og oplagt til højtlæsning for de 4-7-årige.

"Tornerose" er den klassiske historie om prinsessen der bliver forbandet af en ond fe, stikker sig på en ten og sover i 100 år indtil den helt rigtige prins vækker hende med et kys. Her er Grimms eventyr genfortalt af Stefania Leonardi Hartley og illustreret af Giorgia Farnesi og Laura Brancati. "Askepot" er også en klassiker, den stakkels forældreløse pige vokser op ved en ond stedmor og to stedsøstre der behandler hende som en tjenestepige, men den gode fe hjælper hende med udstyr til ballet og efter tabet af glasskoen finder prinsen hende og de lever lykkeligt til deres dages ende. Her er Grimms eventyr genfortalt af Stefania Leonardi Hartley og illustreret af Giorgia Farnesi.

Både tekst og illustration i disse to eventyrbilledbøger er meget tro mod Disneys udgave. Teksten er forenklet og tilpasset et ungt publikum, billederne er i klare farver og ligner tegnefilmene, uden at være helt de samme.

Der findes mange udgaver af eventyrene om TorneroseAskepot og Askepot, fx og AskepotDer findes mange udgaver af eventyrene om Tornerose og , fx Tornerose og .