Bøger / skønlitteratur / roman

Winesburg, Ohio


Beskrivelse


Fortællinger om stille, ensomme og frustrerede eksistenser i den lille fiktive førindustrielle amerikansk by Winesburg i Ohio.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2011

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 1. nov. 2011

Forlaget har genudgivet bogen, der udkom i Ohio i 1919, og som er blevet stående for eftertiden og indvarsler "The Lost Generations" stil. I dag er den kendt som et af de mest banebrydende værker i moderne amerikansk litteratur. Klassikere kan læses til alle tider og af det publikum, der fascineres af litteraturen til alle tider.

En samling noveller, som Anderson selv kaldte en roman, omend i en løsere form, som han selv fremhævede som sin egen opfindelse. Fortællingerne handler om personer, der signalerer ensomhed og frustration, som betror sig til hovedpersonen George Willard, i hvem de ser en redning som den kommende forfatter, der vil drage til storbyen og omsætte deres triste liv til fiktion og poesi i et succesfyldt forfatterskab. Winesburg er en imaginær by og fortællingerne kan ses som en slags fabel om fremmedgørelsen mellem mennesker. Bogen er skrevet i et enkelt, realistisk sprog og har noget tidløst over sig.

Bogen kan sammenlignes med andre store amerikanske forfattere Ernest Hemingway og John Steinbeck. Sherwood Anderson står måske ikke så markant som disse men fortjener absolut at blive læst (igen), hvilket denne udgivelse kan råde bod på.

En markant og anderledes samling historier, som i sammenhæng giver et billede af flere stille, ensomme eksistenser, den tabte generation, der fulgte i kølvandet på krigen, og som Sherwood Anderson så mesterligt skildrer.


litteratursiden.dk

d. 5. dec. 2011

af

af

Tonny Hornbæk

d. 5. dec. 2011

'Winesburg, Ohio' er en milepæl i amerikansk litteratur. Lovprist for sin enkle struktur og nøgterne beskrivelse af livet i en mindre, fiktiv by i det amerikanske Midtvesten. Forfatteren Sherwood Ande...


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 30. apr. 2012

Winesburg, Ohio blev sidst udgivet på dansk i 1959 under titlen En by i Ohio på Gyldendal. Forlaget Rosenkilde & Bahnhof har i sin række af udgivelser af ældre amerikansk litteratur (prisværdigt i...


Weekendavisen

d. 25. nov. 2011

af

af

Arne Hardis

d. 25. nov. 2011


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2011

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 16. dec. 2011