Bøger / faglitteratur / øvelser

Yoga - et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Yogaøvelser og programmer der er nemme at gå til hjemme på stuegulvet. Bogen henvender sig både til nybegyndere og øvede og indeholder både rolige, afstressende Hatha-programmer og mere udfordrende og sveddryppende Vinyasa-programmer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 13. aug. 2013

Vil man i gang med at dyrke yoga derhjemme, er denne en glimrende vejledning for nybegynderen. De, som har mere erfaring med yoga, vil også kunne finde ny inspiration.

Sisse Siegumfeldt har dyrket og undervist yoga i mange år, og det er den erfaring, hun her deler ud af. Oprindeligt er hun uddannet i den traditionelle Hatha-yoga, men er tilhænger af at blande de forskellige yoga-former. Bogen indleder med en kort introduktion til yogaens forskellige dele og hvad man som nybegynder skal være opmærksom på. Overordnet er programmerne delt op i Hatha, Vinyasa, specielle Hatha- programmer, afspænding og meditation samt forslag til andre sammensatte programmer. Hver enkelt øvelse er illustreret og forklaret punktvis trin for trin. Enkelte øvelser er tilføjet en QR-kode, som henviser til en film, hvor Siegumfeldt forklarer trinene, mens hun udfører øvelsen. Bagerst er der et par opskrifter, gode råd til at komme videre samt et register. Layoutet er lækkert, og fortælleglæden er ikke til at tage fejl af.

Der findes en del anden lignende litteratur om yoga. Der er Politikens bog om yoga, Gaardahls Yogamanual eller Yoga på stuegulvet af Fjendbo Jørgensen.

Gennemført og indbydende yogabog primært for begynderen, som ønsker at dyrke yoga derhjemme. Trin for trin vejledninger til de enkelte øvelser er bogens force. Kan anbefales til alle biblioteker.