Bøger / faglitteratur / kogebøger

Frøken Jensens almanak : mad til 365 dage


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 8. maj 2013

Til dem der har brug for en grundkogebog. Kunne være velegnet til unge som skal lære at lave "rigtig" mad, men det er nok deres mor der skal låne den til dem - den har ingen unge-appel. Mange andre vil nok give den et kig, da Frøken Jensen er et godt brand.

Bogen er en almanak, og indeholder opskrifter til alle årets dage - inddelt efter årstider og ugenumre. Opskrifterne spænder over "de gamle", fx kørvelsuppe, wienerkringle, krebinetter etc. Desuden klassikere som andesteg, klejner, kogt torsk og kransekage. Sidst, men ikke mindst et stort udvalg af mere moderne opskrifter, fx spaghetti carbonara, foccacia, linsesalat og cheesecake. Én opskrift pr. side. Grundig gennemgang af arbejdsgangen. Ind imellem generelle råd om fx grilning, kogning af nye kartofler etc. Layoutet er klassisk og leder mine tanker imod musselmalet porcelæn pga. farvevalget og de prægninger, der er i bogens perm. Det er dog også lidt kedeligt. Indvendigt er bogen også holdt i hvide, blå og grå nuancer, og indeholder ingen billeder, blot grafiske fremstillinger af fx en gaffel, et skærebræt, en høne. Indeholder et grundigt og omfangsrigt register og kan derfor med fordel anvendes som opslagsværk.

Frøken Jensens kogebøger findes i alskens afskygninger. Den nyeste fra 2011 er Frøken Jensens kogebog for børn. I 2001 udkom en jubilæumsudgave.

Jeg har svært ved at pege på én målgruppe, men Frøken Jensen er et nationalklenodie, og bogen bør findes på alle biblioteker af en vis størrelse.