Books / fiction for children / humor

Asterix - Rosen og sværdet


Description


Tegneserie. En kvindelig, udenbys barde med kvindesagsideer får sat lus i skindpelsen blandt Asterix og hans venner. Samtidig har romerne som sædvanlig luskede planer.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Erik Godske (skole)

d. 18. Dec. 2018

En helt ny Asterix-historie i den velkendte stil. Ny i historien er en kvindelig barde/lærer fra Lutetia/Paris, som gallerbyens mødre har tilkaldt til afløsning for Trubadurix, som de erutilfredse med. Hun er meget bevidst om sit eget værd og har let ved at rejse byens kvinder mod mændenes 'undertrykkelse', hvad der er lige ved at få den sædvanlige Cæsarske plan om at få bugt medde uovervindelige gallere til at lykkes. De sædvanlige gode tegninger og den livlige tekst skal nok få de sædvanlige Asterix-læsere til at gribe heftet med begejstring, selv om det er det 29. afslagsen, for stilen er velkendt og tryg. Ren og glad underholdning, ingen undervisningsrelevans.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Steffen Kronborg

d. 18. Dec. 2018

Da Goscinny døde i 1977 fortsatte begge hans stjerneserier, Lucky Luke og Asterix; men hvor Lucky Luke blev til en metervare med et utal af manuskriptforfattere, forblev Asterix tegnerenUderzos ene-eje. Kvalitetsmæssigt gav Uderzos strategi de bedste resultater, som det også fremgår af det nye album. Her finder man ganske vist ingen overraskelser, men Uderzo har dog forsøgt atbevare seriens oprindelige ånd, bl.a. i kraft af en situationskomik, som glimtvis er på højde med humoren fra seriens storhedstid. Dertil kommer, at Uderzo denne gang har taget fat på et hidtilubrugt tema: kvindefrigørelsen, her i form af en emanciperet kvindelig barde fra Paris, der (iført bukser) skaber forstyrrelse i den galliske hverdag. Romerne forsøger naturligvis at udnyttesplittelsen hos gallerne, men deres nedrige rænker mislykkes som sædvanlig, og til slut er alt ved det gamle igen - og dog: ved den obligatoriske afslutningsfest er kvinderne med til bords!Kvindefrigørelsestemaet forekommer idagens Danmark (og vel også i Frankrig) stærkt forældet, og er desuden forbløffende fordomsfuldt behandlet. Men Uderzos livfulde streg og de indlagtefinurligheder får alligevel historien til at glide ned, til glæde for de mange Asterix-fans blandt såvel de store børn som de voksne.


Politiken

d. 3. Nov. 1991

By

By

Søren Vinterberg

d. 3. Nov. 1991