Bøger / faglitteratur / vejledninger

Brug din stemme : sådan skriver du gode læserbreve, debatindlæg og blogindlæg


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 25. nov. 2009

Vejledning i hvordan man bliver bedre til at skrive læserbreve, debat- og blogindlæg.

Efter et indledende afsnit om, hvorfor det overhovedet er en god ide at bruge sin demokratiske stemme i den offentlige debat, giver bogen anvisninger på, hvordan man skal skrue sine læserbreve, debat- og blogindlæg sammen, så de kommer igennem en redaktørs nåleøje og giver mening for læseren. Man skal gøre sig formålet med debatindlægget klart, hvad vil man opnå, og hvad er intentionen. Dernæst er der gode råd om, hvad redaktørerne lægger vægt på, når der skal udvælges blandt mange indlæg. Metoder til at få gang i skriveprocessen, retorikkens og argumentationens grundprincipper, kunsten at skrive fængende og klart og at kunne mestre en opbygning, der er klar, logisk og taler til enten følelse eller fornuft. Emner, der kort og præcist giver en helstøbt, velskrevet og meget brugbar bog om at skrive netop i den genre. Bogens styrke er forfatterens indsigt i modtagerleddet, så bogen ikke udelukkende har fokus på afsenderen, men med sin baggrundsviden ved, hvad der virker.

Kan bedst sammenlignes med forfatterens egen Få det fortalt, 2009, hvor det er pressemeddelelser, der er emnet, men hvor der også er fokus på, hvordan de skal vinkles, så de kommer igennem de mange redaktionelle filtre.

En kort og præcis opskrift på, hvordan man skriver et læserbrev, debat- eller blogindlæg, så det fænger og kommer igennem de redaktionelle kvalitetskrav.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 6 (2010)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 41, nr. 6 (2010)