Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Danmarkshistorie : dannelse og forandring


Beskrivelse


Illustreret danmarkshistorie der dækker perioden fra oldtiden til globaliseringen og indvandrerdebat i 00'erne. Bogen slutter med et kapitel med historisk metode, der også rummer en værktøjskasse med redskaber til eleverne. Dette kapitel kan bruges til metodiske og videnskabsteoretiske diskussioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 3. jan. 2014

Fremstillingen af Danmarks historie i et bind er velegnet for alle uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser, men også for almindeligt historieinteresserede giver den et fint overblik over de forskellige perioder, der har formet Danmark og danskerne.

Dækker Danmarks historie fra oldtid til globalisering helt op til 2013 med fokus på aktuelle temaer som ytringsfrihed og det multikulturelle samfund. I 20 kapitler beskrives de forskellige perioder og udvalgte temaer med omtale af de mest centrale begivenheder og personer, og der gives samtidig et udblik til verden omkring os. Det er det helt store overblik, vi får serveret. Tiden fra ca. 1900 til i dag fylder omkring halvdelen af bogen. Her er der også gjort rede for perioderne i store temaer som velfærdsstaten, den kolde krig, terrorismen og EU. Efter hvert kapitel er der et vigtigt kildeafsnit. Illustrationsmaterialet med gode tekster, oversigtskort, faktabokse er også en væsentlig del af bogen. Forfatterne er alle faghistorikere og undervisere.

Bogen Danmarks historie i et globalt perspektiv, 2008, er også en sammenhængende danmarkshistorie. Ole Feldbæk: Danmarks historie, 2010 er mere traditionelt skrevet.

Bogens force er et letforståeligt sprog med gode periode- og temainddelinger, så begivenhederne ses i relation til resten af verden og i et længere tidsperspektiv, hvilket er med til at øge forståelsen. Det flotte layout og den konkrete tekst gør det hele til en fornøjelse at læse og let at formidle til alle.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 201 (2014)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 201 (2014)