Den tidligere overvismand Christen Sørensen beskriver den græske gældskrise og giver en kritik af den hårde økonomiske kurs overfor Grækenland, som EU med Tyskland i spidsen indtager. For økonomer, journalister og interesserede i EU-politik.
Højaktuel analyse af den græske økonomiske krise, der også er en udfordring for håndteringen af det fælles europæiske valutasamarbejde omkring Den Økonomiske og Monetære Union. CS, der i øvrigt er pro-EU og føderalist, giver en nok efter andre eksperters betragtning kontroversiel tilgang til krisen: At den tysk ledede fælles "EU-trojka" forstærker problemerne i stedet for at løse dem. CS beskriver først det såkaldte "guldfodssystem", der anvendtes i mellemkrigstiden i de fleste vestlige europæiske lande, USA og Japan. Derefter beskriver han den aktuelle eurokrise og ØMU-en og beskriver og den græske dimension af krisen. CS taler for nødvendigheden af en kraftig gældsnedskrivning uden at støtte det græske regeringsparti Syrizas politiske håndtering, idet en "tvangsforarmet" befolkning ikke er den bedste forudsætning for at løse en økonomisk krise, men snarere er basis for politisk ekstremisme og ustabilitet.
Bogen er stringent i sin argumentation og vil nok give anledning til debat, fordi de fleste også danske økonomer er enige i den tysk/europæiske "hårde" tilgang til den græske krise.
Grækernes krise berører også emnet.