Denne bog giver undervisere inspiration og idéer til, hvordan de kan udmønte tankerne bag folkeskolereformen i praksis. Bogen henvender sig til folkeskolens undervisere og skoleledere, som er i processen med denne pædagogiske forandring af skolens rum og hverdag.
Bogen er i to dele, hvor den første del præsenterer "Det Blå Kontor" og grundtankerne bag, og den anden del fokuserer på, hvorledes "Det Blå Kontor" udmønter folkeskolereformen i praksis.
Det er en både inspirerende og meget letlæselig bog, nærmest skrevet som en roman, med en filosofisk indfaldsvinkel til forskel fra andre mere teoretisk funderede bøger om folkeskolereformen. Teorierne og idéerne danner god grobund for det praktiske arbejde med "́Det Blå Kontor". Alt i alt en bog, som kan inspirere mange undervisere til at udvikle egen undervisningspraksis.
Bogen kan læses sammen med andre bøger om folkeskolereformen, undervisning og læringsmiljøer. Det kunne eksempelvis være titler som Folkeskolen - efter reformenHvad er god undervisning?Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisning, Hvad er god undervisning? og Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisningBogen kan læses sammen med andre bøger om folkeskolereformen, undervisning og læringsmiljøer. Det kunne eksempelvis være titler som Folkeskolen - efter reformen, og Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisningBogen kan læses sammen med andre bøger om folkeskolereformen, undervisning og læringsmiljøer. Det kunne eksempelvis være titler som Folkeskolen - efter reformen, Hvad er god undervisning? og .