Bøger / faglitteratur

Det gennemsnitlige menneske : om at lede sig selv og andre i en global verden


Beskrivelse


Blanding af debatbog og biografi om at være leder af og i sit eget liv, hvor ærlighed og selverkendelse er nøgleord. Til dig som er leder eller som har mod på at arbejde med dig selv som menneske.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 31. maj 2013

En kloning mellem debatbog og selvbiografi, uden at nogen dog skal komme på den tanke, at det er Morten Albæk selv, der er gennemsnitlig. Bogen henvender sig bredt til den danske offentlighed.

Albæk har til enhver tid været god for en en kras kommentar til samfundet i almindelighed og til egen generation i særdeleshed med Generation fucked ud, 2005. Mange år er hengået siden da, og Morten Albæk har i nogle år trukket sig fra den offentlige scene for at hellige sig jobbet som Group Senior Vice President i Vestas. Det gennemsnitlige menneske er alle (os andre?), som takket være en anti-jantelovs kultur har fået den opfattelse, at vi er unikke og begavede. Det er ingenlunde tilfældet. Vi er ganske middelmådige, og det skal vi til at erkende. Ganske forfriskende med en modbevægelse mod tidens tendenser. Men knap så troværdigt, fordi Morten Albæk og hans co-writer ikke lægger det mindste skjul på, at han selv er noget ganske særligt. Bogen falder i 3 dele: 1. del om hans opvækst i Vendsyssel med en markant far, der satte sit præg. 2. del om pejlemærke og koordinater i hans liv. Og 3. del om hans ledelsesfilosofi, som er udsprunget af del 1 og 2. S/h fotos af forfatteren i allehånde situationer.

Jeg finder ikke noget direkte sammenligneligt, men kommer alligevel i hu Thyra Frank : livsglæde & stjernestunder, 2010 mere på grund af engagementet og selviscenesættelsen end indholdet.

En selvbiografi formet som en debatbog og ledelsesfilosofi fra filosof og debattør Morten Albæk.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2022

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. dec. 2022

Blanding af debatbog og biografi om at være leder af og i sit eget liv, hvor ærlighed og selverkendelse er nøgleord. Til dig som er leder eller som har mod på at arbejde med dig selv som menneske.

Bogens første del sætter "baggrund og rammer" og fortæller om Morten Albæks opvækst med en markant faderskikkelse i erhvervsmanden og lokalpolitikeren Ole Albæk (1943-2008). Næste del har fokus på "markører og koordinater" i Albæks iv. Her spiller det som han selv kalder "min fars noget særegne opdragelsesmetoder" en vigtig rolle. Albæk skriver om, hvordan mange løber rundt med ideen om, hvis de fik chancen eller blev opdaget, så ville de springe ud som fx musikere og skuespillere. Men Albæk mener vi næsten alle sammen er at regne som ganske gennemsnitlige mennesker, og det skal vi erkende! Bogens afsluttende del hedder "Arbejde og ledelse i en global verden". Her skriver Albæk fx det ikke nødvendigvis skal være sjovt at gå på arbejde, men at det først og fremmest skal være meningsfuldt. Morten Albæk er stifter og direktør for et rådgivningsfirma og har skrevet bogen i samarbejde med Stig Matthiesen.

Debatprovokerende og levende fortalt bog, hvor Albæk med sig selv som omdrejningspunkt har livsfilosofiske gode bud på livet som menneske.

Bogen udkom oprindeligt i 2013. Denne nye udgave har nyt omslagsdesign, men samme sideantal og er ellers uændret. Kan sammenlignes med Brinkmanns bøger fx StåstederDet gennemsnitlige menneske Det gennemsnitlige menneskeBogen udkom oprindeligt i 2013. Denne nye udgave har nyt omslagsdesign, men samme sideantal og er ellers uændret. Kan sammenlignes med Brinkmanns bøger fx Ståsteder .


Politiken

d. 15. juni 2013

af

af

Kasper Ly Netterstrøm

d. 15. juni 2013


Jyllands-posten

d. 4. juni 2013

af

af

Dennis Nørmark

d. 4. juni 2013


Berlingske tidende

d. 11. aug. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 11. aug. 2013