Bøger / faglitteratur

Det usynlige folk : sceneteknik på Det Kongelige Teater gennem 100 år


Beskrivelse


Gennemgår kulturen bag scenen, de faglige traditioner og udmarvende arbejdskampe. Fortæller om den teknisk udvikling og gennemgår sceneteknikkens historie fra Antikkens Grækenland til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 25. okt. 2017

Til teater- og kunstinteresserede kommer her et indbydende og grundigt kig ind bag scenetæppet på Det Kongelige Teater og ind i en verden af snorretræk, traditioner, fagkamp og kunstneriske ambitioner. Både bladrebog og fordybelsesbog.

Når tæppet går på Danmarks nationalscene er det et omfattende maskineri, der skaber teatermagien. Det meste skjult for publikums øjne. De ser blot kulisser, lys, lyd og rekvisitter i bevægelse. Her gennemgås kulturen og historien på bagscenen og de fagfolk på gulv og i de mange højt specialiserede sale, der skaber kostymer, kulisser og kunst til glæde for publikum. Bogen fortæller om teknisk udvikling og gennemgår sceneteknikkens historie fra Grækenland til i dag. Mange illustrationer og stort format.

Guf for teater-, ballet- og operainteresserede. Et grundigt, vidende og velformidlet værk, der skaber magi og afliver myter. Afsnittene om fagkamp og teknologisk udvikling, der radikalt ændrer faget, kan også læses med mere almene briller i en verden, hvor den slags jo er på menuen. Illustrationerne understøtter på fineste vis både historier og anekdoter.

I 2005 kom Sisse Brimbergs Det Kongelige Teater, der på samme måde var et kig ind bag kulisserne på . Denne trækker trådende både før og efter i tid, hvor Brimbergs bog dækker årene 2004/2005.