Grundbog i dramatik, der henvender sig til studerende og elever med dramatik på gymnasialt C- og B-niveau - og deres lærere. Forfatteren har hentet inspirationen til bogens indhold i bekendtgørelsen, hvor fagets faglige mål beskrives.
Forfatteren, som er uddannet dramaturg, underviser i dramatik på et seminarium. Hun har lagt vægt på, at bogen både skal være oplysende og en inspirationskilde til egne produktioner. Bogens kapitler har overskrifterne: Skuespilleren, Teaterforestillingen, Iscenesættelse, Værkerne, Teaterrummet og Scenografien, Teaterhistoriske perioder og afslutningsvis et appendiks om bogens brug i undervisningen, fx forslag til arbejdet med portfolioskrivning. Kapitlerne indeholder små reportager fra teaterlivet, teaterhistorie, grundlæggende begreber og teorier, øvelser, faktabokse og tekstuddrag fra centrale værker. Gentagelsesprincippet er tilstræbt for at understrege centrale emner, således at bogens kapitler kan stå alene. Alt er illustreret med velvalgte fotos af genkendelige skuespillere og teaterforestillinger. Bogen er let at læse og indeholder alle nødvendige lister.
Der findes flere undervisningsbøger i drama. Minder om Kommas teaterbog fra 1987 og Klar scene fra 1994, som begge har en del år på bagen.
Med denne flotte, velskrevne og afvekslende undervisningsbog i den ene hånd og en dygtig dramalærer i den anden, kan kommende dramaelever få et kvalificeret førstehåndsindtryk af både teoretisk og praktisk teaterkunst.