Bøger / faglitteratur

Fokus på læring : om læringsstile i dagligdagen professionelt og privat


Beskrivelse


Med fokus på læring i dens mange dagligdags perspektiver gives ud fra Rita og Ken Dunns gennemprøvede læringsstilsmodel en række strategier for, hvordan det enkelte menneske kan lære mest effektivt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Mads Overmark

2007

Bogen henvender sig til alle voksne, der føler behov for at styrke sin læring. Den kan også anvendes af organisationer og teams, der ønsker at få fokus på læringsstile og af studerende eller lærere, der ønsker at repetere tankegangen og begreberne omkring læringsstile.

Bogen tager sit udgangspunkt i Rita og Ken Dunns undersøgelse: Building exellence. Indledningsvis bliver der gjort nogle overvejelser over hvad læring er. Heraf udspringer livslang læring som en selvfølge og der peges på behovet for fleksible læringsmiljøer. Det forudsættes, at man har kendskab til sin egen læringsprofil. Ellers kan man få det ved at tage en test på et angivet websted. Herefter gennemgås tyve elementer der har betydning for at omdanne informationer til viden og der er konkrete forslag til, hvordan man kan arbejde med omgivelserne så der tages mest muligt hensyn til egen og andres profiler. Bagerst er der materiale, der kan hjælpe til at afklare profilerne i en gruppe. Der findes også en litteraturliste. Et af bogens hovedbuskaber er, at det er nødvendigt at både organistionen og den enkelte må udvise tolerance overfor de mange forskellige måder at lære på. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og der bliver jævnligt samlet op på stoffet i punktform og ofte tages der udgangspunkt i dagligdags cases, som de fleste vil kunne kende.

Der er skrevet en del om læringsstile, men det meste af materialet retter sig mod lærere i folkeskolen. Nærværende materiale udskiller sig ved at være mere personligt orienteret.

En let forstålig gennemgang af et ellers kompliceret stof. Bogen er velegnet til den store målgruppe.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Pia Grell Sørensen

Årg. 2, apr. (2008)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 1 (2008)

af

af

Bjørn Glæsel

Årg. 45, nr. 1 (2008)