For søfartshistorisk interesserede.
Bogen fortsætter, hvor Frederik Jacobsens (FJ) dagbøger i Fra skonnertfart til ubådskrig slap i 1918, og det meste, jeg nedfældede i min anmeldelse her, kunne uden videre gentages. Bogen er et værdifuldt og spændende samtidshistorisk kildedokument. FJ er en fin fortæller og formår som få gennem dagbogsformen at udtrykke stemninger og atmosfære fra beklumrede lukafer på varmen til isvintre med -9 grader og snestorm selv i Livorno ved Pisa!, et talent han også viser via sine ikke uefne marinemalerier og skitser, hvorfra en omfattende del af illustrationerne er hentet. Bogen giver en fin skildring af diverse bryderier med besætningen og begivenheder til søs og fra havn til havn fortrinsvis som kaptajn på S/S Tomsk i Middelhavsområdet, men også blandt fremmede, søfolk, blinde passagerer og myndighedspersoner verden over i et farverigt personligt billede, som også omfatter forholdet til, sammenholdet og problemerne i familien derhjemme. Alt sammen i en vigtig periode, hvor dansk søfart voksede sig stærk, og sømandslivet dragede både i kraft af mulighederne for at se verden og skildringer i litteraturen.
Kan supplere erindringer som Sandemann Rasmussen: På sporet, Lund: Du bliver aldrig sømand, Kaj og fx Carstens Jensens: Vi sejlede bare.
En udmærket nichebog som i tekst, postkort, breve og egne skitser og malerier i dagbogsform formidler stemninger og begivenheder fra en personlig vinkel i langfart til søs i mellemkrigstiden.