Bøger / faglitteratur

Haven til lyst og glæde : den danske havekultur gennem 200 år


Beskrivelse


Hvad haver betyder for samspillet mellem kultur og natur, bliver foldet ud i denne bog om dansk havekultur gennem 200 år. For læsere med interesse for havers kulturhistorie og for kulturlandskaber.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 6. apr. 2021

Hvad haver betyder for samspillet mellem kultur og natur, bliver foldet ud i denne bog om dansk havekultur gennem 200 år. For læsere med interesse for havers kulturhistorie og for kulturlandskaber.

Almindelige haver i by og land har ikke fået stor bevågenhed i litteraturen om havekultur. Det rådes der bod på her, hvor der i tekst og billeder fortælles om danske villahaver, parcelhushaver, landbohaver, kolonihaver og sommerhushaver. Fra de ældste nyttehaver, over de senere prydhaver og til glimt af vor tids vild med vilje-haver beskrives samspillet mellem havernes udformning, funktion og den tid, de er blevet til i. Forfatteren, Helle Ravn, er etnolog og museumsinspektør og har bl.a. været medforfatter på Jeg en gård mig bygge vil, der skal være have tilHavebyen og HavebyenAlmindelige haver i by og land har ikke fået stor bevågenhed i litteraturen om havekultur. Det rådes der bod på her, hvor der i tekst og billeder fortælles om danske villahaver, parcelhushaver, landbohaver, kolonihaver og sommerhushaver. Fra de ældste nyttehaver, over de senere prydhaver og til glimt af vor tids vild med vilje-haver beskrives samspillet mellem havernes udformning, funktion og den tid, de er blevet til i. Forfatteren, Helle Ravn, er etnolog og museumsinspektør og har bl.a. været medforfatter på Jeg en gård mig bygge vil, der skal være have til og .

En fin bog, som både appellerer til og inspirerer lægfolk og lærde inden for haver og havekultur. Hvad enten man læser den fra ende til anden eller fokuserer på særlige kapitler, er der viden at hente og billedmateriale at fordybe sig i.

Mens der findes talrige værker om prægtige slots- og herregårdsparker, er almindelige havers kulturhistorie relativt upåagtet i litteraturen. Helle Ravns egen Havetid med undertitlen "den almindelige danske have - kulturhistorisk set" er undtagelsen, der bekræfter reglen.



Informationer og udgaver