Bogen er primært for ledere i "redaktionelle miljøer", da bogens værktøjer og metoder er udarbejdet og efterprøvet i Danmarks Radio. Ifølge bogens forord vil metoderne kunne udbredes til andre virksomheder, men når bogen så utvetydigt refererer til en journalistisk redaktion, vil det også afspejle sig i bogens brug.
Forfatteren er ansat i DR og har bred erfaring i at arbejde med kreativitet og idéudvikling. Han er desuden medforfatter til bogen Guide til større kreativitet, 2003, der har samme mål som denne - nemlig at formidle idéer, teori og erfaring om at skabe et arbejdsmiljø, der danner grobund for udvikling af kreativitet og kvalitet. De 3 værktøjer er - ikke overraskende - idéudvikling, coaching og efterkritik. De behøver ikke nødvendigvis komme i den nævnte rækkefølge, da idéudvikling godt kan være resultat af en konstruktiv efterkritik. Konstruktiv vil her sige båret af en positivitet, der befordrer ny energi til at se fremad mod næste projekt, opgave eller mål.
Her er tale om 3. udgave af en bog, der kom 1. gang i 2000. I forhold til tidligere udgaver har forfatteren uddybet nogle begreber ligesom han har tilføjet erfaringer høstet i den mellemliggende tid. Jeg har ikke haft mulighed for sammenligning med 2. udgave, men vil påpege, at sidetallet er det samme. En mere teoretisk tilgang findes i Ideudvikling ved kreativ innovation, 2003.
En meget positiv og inspirerende bog om den kreative proces, som teoretisk og i praksis gennemgår de 3 nævnte værktøjer.