Vellykket, filosofisk billedbog om modsætninger. Fra 4 år.
Bogen fortæller om enkle modsætninger som ja/ nej, sort/ hvid, bevæger sig videre til relative modsætninger som stort/ småt, hurtigt/ langsomt, og bliver gradvis mere filosofisk og forholder sig til perspektiv, fx at et maleri kan ligne en regnbue når man er tæt på, men en sommerfugl når man kommer på afstand, og at foran og bagved er forskelligt efter hvor man står. Bogen slutter med en opfordring til at se en sag fra alle sider, fordi "når man ikke ved, hvad der er op og ned, er det fint at se fra et andet sted".
En vellykket bog, der ved hjælp af enkle eksempler, fortæller om modsætninger. Den forklarer, hvordan modsætninger kan være relative, og at synsvinkel og perspektiv har betydning for, hvordan ting opfattes. Illustrationer er holdt i en enkel nærmest Jørgen Clevinsk tegnestil, der fint illustrerer bogens pointer og gør de ret svære begreber forståelige. En bog der er en nydelse at kigge i og læse sammen med et barn.
I forhold til en del andre bøger om modsætninger, sætter denne bog fokus på, at nogle modsætninger er relative og er afhængige af perspektiv. Andre gode bøger om modsætninger er Brøggers Anton elsker ymerVelbekomme, hr. StruganoffHistorien om dig og Fupz Aakesons Velbekomme, hr. Struganoff. Den filosofiske tilgang til verden ses også i "historien om..."-bøgerne af Søren Lind, fx Historien om digI forhold til en del andre bøger om modsætninger, sætter denne bog fokus på, at nogle modsætninger er relative og er afhængige af perspektiv. Andre gode bøger om modsætninger er Brøggers Anton elsker ymer og Fupz Aakesons . Den filosofiske tilgang til verden ses også i "historien om..."-bøgerne af Søren Lind, fx Historien om digI forhold til en del andre bøger om modsætninger, sætter denne bog fokus på, at nogle modsætninger er relative og er afhængige af perspektiv. Andre gode bøger om modsætninger er Brøggers Anton elsker ymer og Fupz Aakesons Velbekomme, hr. Struganoff. Den filosofiske tilgang til verden ses også i "historien om..."-bøgerne af Søren Lind, fx .