På baggrund af et langt liv som leder af en daginstitution på Nørrebro, fortæller forfatteren levende og varmt om det at arbejde med de børn, der har det allersværest i vores samfund. Bogen er velegnet til alle, der interesserer sig for pædagogik.
Historisk gennemgang af livet i en integreret daginstitution på Nørrebro i København. Læssøegården startede i slutningen af 60'erne og Christiane Pedersen blev leder i 1971. Hun fortæller her, hvordan hverdagen var og hvordan den har udviklet sig frem til i dag. Bogen er skrevet i samarbejde med hendes datter. Hverdagen sættes i sammenhæng med samtidens pædagogiske strømninger, og bogen handler således om pædagogisk praksis og er ikke udelukkende en personlig beretning.
Bogen fortælles levende i et godt hverdagssprog. Man bliver hurtigt grebet af den ånd, der tydeligt ligger i institutionen, og der er mange skæbner, der kan påvirke en.
Der er ikke meget der på samme måde omhandler udviklingen i en enkelt institution. Pædagogiske praksisfortællinger har et emne, der ligner, men fortæller mere om, hvordan man indsamler og bearbejder disse fortællinger.