Blot et par generationer tilbage havde næsten alle danskere et nært forhold til landbruget. Denne bog søger at genfinde og udforske denne forbundethed, samtidig med at den portrætterer nutidens landbrug. For læsere med interesse i landbrug, miljø og samfundsudvikling.
Bogen tager personligt afsæt i historien om forfatterens farmor, der var feriebarn på gården "Kragelund". Det var i 1930'erne, hvor de ca. 200.000 aktive landbrug beskæftigede en halv million danskere. I dag er der omkring 9000 fuldtidsbedrifter tilbage, og arbejdstyrken er kraftigt decimeret. Vi kommer med på turen fra 1950'erne, hvor teknologiske fremskridt og voksende industri i byerne var med til at ændre landbruget markant, og træder ind i nutiden, hvor landbruget mest er på tale, når det handler om pesticider, klima og tab af biodiversitet. Forfatteren møder en lang række af nutidens landmænd - både de, der dyrker jorden regenerativt eller økologisk og de, der driver konventionelt landbrug. Rasmus Hage Dalland er journalist og har tidligere udgivet Identitær.
Velskrevet og vedkommende indblik i hvor store forskelle der er i nutidens landbrug.
To andre landbrugshistoriske bøger bør nævnes: Kampen om jordenDansk landbrug 1945-2020Javel, hr. baron! og Dansk landbrug 1945-2020. I Javel, hr. baron! får landbrugs- og kulturhistorisk interesserede en fortælling om førstemænd og forvaltere i perioden fra 2. verdenskrig og fremTo andre landbrugshistoriske bøger bør nævnes: Kampen om jorden og . I Javel, hr. baron! får landbrugs- og kulturhistorisk interesserede en fortælling om førstemænd og forvaltere i perioden fra 2. verdenskrig og fremTo andre landbrugshistoriske bøger bør nævnes: Kampen om jorden og Dansk landbrug 1945-2020. I får landbrugs- og kulturhistorisk interesserede en fortælling om førstemænd og forvaltere i perioden fra 2. verdenskrig og frem.