Letlæst introduktion til lederskabets psykologi, forskellige ledelsesformer, menneskesyn og medarbejderroller. Hvad er det, der skaber en god leder, og hvordan tackles de forskellige typer af medarbejdere. For alle ledere, interesserede medarbejdere og ledere in spe.
De fleste mennesker er gennem deres liv ledere på en eller anden måde, i arbejdslivet, i familien, i foreningen osv. Formålet med bogen her er at give en let forståelig introduktion til teorierne bag ledelse. Først gennemgår forfatteren en række forskellige menneskesyn, som man bør være bevidst om som leder, dernæst vigtig egenskaber og virkemidler samt hvilke dilemmaer, lederen befinder sig i. Vi ser på en række faldgruber og de forskellige roller blandt medarbejderne. Jakob Munck er kultursociolog og har undervist i ledelse i mange år. Han har udgivet en lang række bøger om vidt forskellige emner.
Bogen er meget letlæst, så den er fin til en hurtig men alligevel tankevækkende introduktion, der bygger på stor erfaring. Vil man dybere i nogle af emnerne, skal man til andre bøger om ledelse.
Der kommer uendelig mange bøger om ledelse, og det er svært at pege på én, der minder om denne. Lederskabelse er en række artikler redigeret af Poula Helth, der behandler mange af emnerne på en mere teoretisk måde. Jeg er ikke stødt på andre, der er lige så enkle som Jakob Muncks.