Bogen henvender sig til læsere med interesse for indvandrerkvinders forhold i Danmark, men også mere bredt til læsere af bøger i stil med serien Virkelighedens verden.
Simona Abdallah kommer til Danmark som barn i en stor palæstinensisk familie. Hun vokser op i Gellerupparken i Århus under stærk kontrol af sin familie og det palæstinensiske samfund. Hun ved tidligt, at hun er anderledes og vil et andet liv, men hun føjer sin familie og gifter sig. Ægteskabet er for Simona en måde at komme fra sin familie og få et liv med mere frihed. Virkeligheden er dog noget anderledes, og Simona må igennem flere forlovelser, ægteskaber og skilsmissser, inden hun endelig kan leve det liv, hun vil. Igennem sin ungdom finder Simona adspredelse og styrke i musikken, og hun lever sine følelser ud igennem den arabiske tromme darbuka. Trommen bliver hendes store lidenskab, og den har i dag gjort hende til en internationalt anerkendt musiker.
Esma Birdis Et liv i to verdener, 2008 og Özlem Cekics Fra Føtex til Folketinget, 2009 er ligeledes biografier, der fortæller om stærke indvandrerkvinders brud med sociale mønstre.
En stærk og personlig beretning om en kvindes kamp med og mod sin sociale arv. En kamp for retten til at være sig selv, og selv vælge sin livsbane. Bogen giver en dramatisk indsigt i et indvandrermiljø, hvor religion og traditioner ofte spiller en langt større rolle end i det land, som indvandrerne kommer fra.