Books / fiction / roman

Mansfield Park


Description


Den godhjertede men forsagte Fanny Price vokser op hos en rig onkel og hans familie. Her bliver hun behandlet nedladende i en dagligdag præget af snobberi, forbrugerisme, kynisme og dårlig moral.

Reviews (6)


The libraries' assessment

d. 23. June 2015

By

By

Marianne Majgaard Jensen

d. 23. June 2015

Klassiker fra 1814 om Fanny Price, der bor hos sin rige onkel og hans familie, hvor hun bliver behandlet nedladende og må gå grueligt meget igennem, inden hun finder lykken. For klassikerelskere og læsere af romaner om kvindeskæbner.

Fanny Price er kun lige fyldt 10 år, da hun bliver en slags velgørenhedsprojekt: Hun må forlade sin egen højtelskede men fattige familie for at vokse op hos en rig onkel. Hun er ensom og behandles askepot-agtigt af familien, der er præget af egoisme og dårlig moral. Kun sønnen Edmund opfører sig ordentligt. Hun elsker ham i det skjulte, men ak, kan det nogensinde ende lykkeligt?.

Jane Austen (1775-1817) er altid levende og fængende, samtidig spidder hun menneskets og samfundets dårskaber med skarp satire. I denne roman er - som altid hos Austen - kvinders stilling i samfund og kultur et centralt tema, men ud over det stiller hun skarpt på dårlig moral, overfladiskhed og snobberi. Fint omslag, god bagsidetekst, info om roman, samtid og forfatter på bogens flapper.

Seneste udgave af Mansfield ParkStolthed og fordomFornuft og følelse er fra 1998 i Johanne Kastor Hansens oversættelse. Lærke Pade har oversat denne nye udgave, der virker mere tekstnær, samtidig er sproget nænsomt moderniseret. Kan læses på linje med Austens øvrige romaner, men er knap så populær som Stolthed og fordom (Ved Vibeke Houstrup) og Fornuft og følelseSeneste udgave af Mansfield Park er fra 1998 i Johanne Kastor Hansens oversættelse. Lærke Pade har oversat denne nye udgave, der virker mere tekstnær, samtidig er sproget nænsomt moderniseret. Kan læses på linje med Austens øvrige romaner, men er knap så populær som (Ved Vibeke Houstrup) og Fornuft og følelseSeneste udgave af Mansfield Park er fra 1998 i Johanne Kastor Hansens oversættelse. Lærke Pade har oversat denne nye udgave, der virker mere tekstnær, samtidig er sproget nænsomt moderniseret. Kan læses på linje med Austens øvrige romaner, men er knap så populær som Stolthed og fordom (Ved Vibeke Houstrup) og .


The libraries' assessment

d. 26. Oct. 1998

By

By

Annemette Sørensen

d. 26. Oct. 1998

Ny udgave af klassikeren fra 1814, som vi sidst så i 1974 i en 2-bindsudgave fra samme forlag. Den handler om lille, beskedne Fanny Price, der som 10-årig bliver optaget i sin velgørende mosters husstand. Hun udfylder ydmygt og tilfreds rollen som den Askepot-agtige lille hjælper, men elsker sin fætter Edmund inderligt og på afstand. Som 18-årig lider hun den tort at blive friet til af en ven af huset, som til alt held viser sig at have en skidt moral. Således glemmer Edmund også vennens søster og får endelig øje på Fannys oplagte hustrukvaliteter. Austens omstændelige pen og ironiske bid er som altid god underholdning, dog er denne ikke min personlige favorit. Hun leverer skarpe, præcise personskildringer og lange, omhyggelige skildringer af tidens omgangsformer. Den nye udgave er forsynet med en ny forside i samme stil som den gamle udg., er trykt med en større, men ikke optimalt læsbar sats og har et større format. Et mindre antal trykfejl. På bagsiden har man atter valgt at bringe Henning Krabbes præsentation fra Verdens litteratur historie, bd. 7 (Politiken, 1972) - efter min mening en dårlig ide. Den indforståede og fortolkende tekst vil ikke "sælge" bogen til nye, uindviede læsere. Og det er lidt synd for Austen, synes jeg.


litteratursiden.dk

d. 4. Aug. 2015

By

By

Jytte Kjær Schou

d. 4. Aug. 2015

En velfungerende og intelligent nyoversættelse af Austens velkendte klassiker, der byder på meget mere end en romantisk askepothistorie. Jeg holder meget af Jane Austens romaner, og selv om ’Mansfield...


Kristeligt dagblad

d. 15. Jan. 2016

By

By

Bo Hakon Jørgensen

d. 15. Jan. 2016


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

By

By

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 29, nr. 3 (2015)