Erindringsbog fra en produktiv forfatter og forhenværende bibliotekar, der nyder både respekt og anerkendelse hos især et modent publikum med interesse for det sønderjyske.
Gynther Hansens bøger kredser om grænselandet og konflikten mellem det dansk/tyske. Her i familien, der rummede både værnemagere og beundring for Hitler. I denne 3. erindringsbog er omdrejningspunktet tiden fra 1940'erne og frem. Det er forholdet til den 17 år ældre stedbror, der til en start bygger på naiv beundring, men senere ændres efterhånden som Gynther får øjnene op for brorens hensynsløse og stærkt tvivlsomme adfærd. Men stærkest står den meget personlige beretning om psykisk sygdom med depressioner og angstanfald, som i lange perioder kastede skygger over forfatterens arbejds- og privatliv. Også skildringen af arbejdet som bibliotekar og den store forskel han gjorde ved Flensborg bibliotek som både bibliotekar og kulturformidler vækker både medfølelse og beundring. Ikke nemt at holde ved et fag, som han allerede i elevtiden havde "været slemt led ved".
Hænger naturligt sammen med de to foregående erindringsbøger Det var så det, 2002 og Endnu et bette nyk, 2003.
Personlige og lavmælte erindringer fra et ældre menneske, der kan tillade sig at efterrationalisere og gå i rette med sig selv og andre. Forfatteren er ikke karrig med at nævne navne på de mennesker, der har haft indflydelse på både godt og ondt i forhold til netop hans livsbane. Befriende ærligt og ret interessant.