Bøger / faglitteratur til børn

Mit liv - min verden : en bog om klodens børn og deres rettigheder


Beskrivelse


Børn fra USA, Colombia, Israel, Australien, Indien, Afghanistan, Afrika og Europa fortæller om deres liv, tanker og håb for fremtiden. Bogen er fyldt med farvefotografier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2003

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 26. feb. 2003

Flot og omfattende bog i vanlig Dorling Kindersley stil. Bogen giver i tekst og fotos et indblik i børns liv og deres rettigheder rundt om på kloden. Forrest er et verdenskort og fotos af de 18 børn, der portrætteres. Således giver en kort præsentation af børnene og streger til deres hjemland en indgang til bogen. Den opererer med 4 hovedoverskrifter nemlig: overlevelse, udvikling, beskyttelse og deltagelse. Hver hovedoverskrift bliver behandlet for sig. Under hver overskrift bliver mange emner behandlet. For at give et indblik i omfanget vil jeg nævne emnet overlevelse, hvor bogen behandler flg. underemner: ret til rent drikkevand, ret til mad, bolig og at leve et sundt liv. Her besøger læseren 4 børn fra vidt forskellige verdensdele. Bogens anvendelsesmuligheder er nuanceret, idet den dels kan bruges som bladre/ billedbog for de mindste elever dels til opgaveskrivning og projekter om børn i verden og menneskerettigheder. Dog skal man være en rimelig god læser (fra 5. kl.) for at læse de mange forskellige brød- og billedtekster. Der er anvendt mange forskellige former for typer, fra tydelig stor skrift til håndskrevne udtalelser fra børnene. Bogen er produceret i samarbejde med Unicef, og en del af overskuddet går til denne organisation.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2003

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 26. feb. 2003

Denne store, smukke, gennemillustrerede bog giver en forenklet beskrivelse af Konventionen om Barnets Rettigheder vedtaget på FNs generalforsamling i 1989. Den kan formidles fra ca. 8 år og selvlæses fra ca. 10 år. Emnet er fyldigere behandlet for lidt ældre børn i Bettina Hollænder Grams mere beskedent udstyrede Børneretsleksikon (1997). Dorling Kindersley forlægget fornægter sig ikke i de mange flotte farvefotos af fotogene børn fra hele verden. Illustrationerne giver et overvejende positivt indtryk af børns vilkår, men i teksten nævnes det, at mange børns basale rettigheder ikke respekteres. Bogen er enkelt opbygget omkring fire overordnede begreber: overlevelse, udvikling, beskyttelse og deltagelse, som yderligere udbygges med afsnit om vand, mad, hjem, leg, sundhed, skole, arbejde o.s.v. Eksemplificeret ved 18 børn mellem 6 og 18 år fra forskellige dele af verden er det lykkedes at give målgruppen et let forståeligt og jordnært om end lidt kalejdoskopisk indtryk af hvad der skal til, for at børn fra vidt forskellige miljøer rundt om på kloden kan siges at have et ordentligt liv.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 22 (2003)

af

af

Kaare Øster

Årg. 120, nr. 22 (2003)


Bogmarkedet

Årg. 149, nr. 10 (2003)

af

af

Steffen Larsen

Årg. 149, nr. 10 (2003)



Informationer og udgaver