Smartphones er blevet allemandseje, men det er ikke uden konsekvenser. Morten Munthe Fenger forklarer om internetafhængighed og giver gode råd til bedre digitale vaner. For alle voksne læsere.
Baseret på forskning omkring internetafhængighed, forklares menneskets behov for interaktion igennem internettet, og dets relation til stigningen af psykiske problemer som angst og despression i samfundet. Indeholder kapitler om menneskets evolution, markedskræfternes indvirkning på afhængighed, symptomer på internetafhængighed, IT og læring, sociale medier osv. Med litteraturliste og et appendiks, der består af spørgeskemaer om digital afhængighed, anbefalinger til bedre digitale vaner, og et Digital Detox-program. Fenger er forskningspsykolog, og har medvirket som ekspert i flere tv-programmer, bl.a. i dokumentarprogrammerne fra TV2, med samme titel i 2015.
Bogen kommer omkring mange facetter af internetafhængig, bl.a. den kropslige del i forhold til hjernen og "smartphone-nakken", og den gevinst som virksomheder m.v. har ved at så mange er afhængige. Fenger gør emnet letforståeligt og interessant. Dog en kende ironisk at bogen indeholder QR-koder, der kræver at man finder mobilen frem for at se korte videoklip undervejs i læsningen.
Mediernes påvirkning af samfundet kan man læses om i Medier og samfundMed livet i lommen og i Med livet i lommen forklares om de udfordringer der findes ved at være onlineMediernes påvirkning af samfundet kan man læses om i Medier og samfund og i forklares om de udfordringer der findes ved at være online.