Books / fiction / noveller

Professor Challengers bedrifter : romaner og noveller


Description


To romaner og to noveller om videnskabsmanden professor Challenger, der i Victoria-tidens England ikke lader sig holde tilbage af de gængse meninger om verden. Det fører til møder med dinosaurer, jordens indre, en ødelæggelsesmaskine og jordens undergang.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 6. Dec. 2010

By

By

Zenia Johnsen

d. 6. Dec. 2010

Forlaget udgiver bl.a. science fiction, fra før det hed science fiction: nogle gange meget snævre udgivelser, andre gange (som her) henvendt til et bredere publikum. Arthur Conan Doyle vil naturligvis tiltrække læsere af Sherlock Holmes og dedikerede sf-læsere, men også læsere med smag for ældre litteratur med action og adventure. Særligt det sidste formidler forsiden dog langt fra.

Professor Challenger er hovedpersonen i genreklassikeren Den forsvundne verden. Her samles de historier om Challenger, der kan siges at rumme et science fiction-præg: to romaner og to noveller. Arthur Conan Doyle er naturligvis kendt som ophavsmanden til Sherlock Holmes, og Challenger kan ses som dennes koleriske, selvhøjtidelige og arrogante halvbror. Med videnskabsfanen holdt højt (og en del ufrivillig komik) drager han ud for at udvide grænserne for den menneskelige viden - gerne med mindst én uskyldig biperson i sit kølvand til at fortælle om eventyrene. Historierne er mellem 80 og 100 år gamle og sproget er naturligvis lidt gammeldags - men overraskende lettilgængeligt, tonen er let, og historierne er både underholdende og spændende.

Forlaget har udgivet flere bøger af samme type, hvor især Jack Londons Skyggen og lynet kan fremhæves i denne forbindelse. Flere nyere romaner benytter samme form, fx Piñols Pandora i Congo og Palmas Tidskortet.

En mindre genreklassiker, der fremstår levende også i 2010. Appel til en bredere læserskare end blot science fiction-hylden.


Proxima

Nr. 93 (2011)

By

By

Torben W. Anthony

Nr. 93 (2011)


Himmelskibet

Nr. 28 (2011)

By

By

Jesper Rugard

Nr. 28 (2011)