I syv essays og med et tilbageblik på debutsamlingen "To ryk og en aflevering", undersøger Jesper Wung-Sung litteraturens forunderlige verden og udfordringerne ved at være forfatter. Til interesserede i kreative processer og Wung-Sungs forfatterskab.
Med afsæt i seks noveller taget fra debutbogen To ryk og en aflevering fra 1998 ser Wung-Sung i syv essays på litteraturens forløsende udfordringer og kunstens transformerende rolle. De seks noveller er indgår i bogen. For hvordan overføres øjets oplevelser til papiret og til læseren? Hvad er det der sker i den kreative proces, så forfatterens drømmeverden bliver virkeliggjort? Hvordan oversætter man livet til levende kunst? I sine spørgsmål genbesøger Wung-Sung værker af bl. a. Kafka, Kvium, Bang, Blixen og Giaometti, ser på billeder, dialog og konstruktion og overvejer hvorfor noget holder, og andet forsvinder. Undervejs reflekteres der over film, kunstværker og litteratur, der har haft betydning for Wung-Sung, som nu kan kigge tilbage på 25 års virke som professionel forfatter.
For Wung-Sungs læsere vil disse essays helt sikkert rumme interessante detaljer. Men mere end det, giver bogen et fascinerende indlik i den skabende proces og nogle virkeligt spændende overvejelser om kunstens natur og indvirkning, på både afsender og modtager.
Andre forfattere der ser på egne og andres skriveprocesser er fx Ernest Hemingway i Om at skriveOm at skriveHvorfor skriver jeg?, Stephen King i og Karl Ove Knausgård i Hvorfor skriver jeg?Andre forfattere der ser på egne og andres skriveprocesser er fx Ernest Hemingway i , Stephen King i og Karl Ove Knausgård i Hvorfor skriver jeg?Andre forfattere der ser på egne og andres skriveprocesser er fx Ernest Hemingway i Om at skrive, Stephen King i Om at skrive og Karl Ove Knausgård i .