Bogen henvender sig til alle, der har med professionel vejledning at gøre, fx socialrådgivere, Sosu-hjælpere, sygeplejersker og de mange andre, der i deres arbejde kommer ud for at skulle vejlede mange slags mennesker. Bogen er kortfattet og lettilgængelig, så den kan læses af alle.
Første udgave af denne bog, der næsten har klassikerstatus, kom allerede i 1975, den er siden kommet i en lang række oplag og foreligger nu i en revideret udgave. Indholdet er stort set uændret, bortset fra et nyt afsnit om det umodne menneskes karakteristika og en opdateret litteraturliste. Vi får her en letforståelig vejledning i et svært stof, nemlig den professionelle, vejledende samtale. Forfatteren fører os gennem mange facetter af samtalen: God kontakt, rådgivning snarere end behandling, om vigtigheden i at elske sig selv først, om at se familien som et hele, tavshedspligt osv. Karen Zimsen er socialrådgiver og har skrevet bogen ud fra mange års praksis med klientsamtaler.
Siden denne bog udkom første gang, er der kommet en lang række bøger om samtalen, fx Anne Dicksons Sådan klarer man svære samtaler, 2005 eller Den personlige samtale, 2007, men Zimsens bog er stadig meget anvendelig med sin absolut jordnære, professionelle og erfaringsbetonede vinkel på emnet.
En fin, lettilgængelig bog, der kommer hele vejen rundt om den professionelle samtale. Letlæst for alle vejledere og stadig brugbar trods mange år på bagen.