Denne bog om skoleledelse henvender sig især til nye eller kommende skoleledere, som står midt i alle overvejelserne om, hvordan de skal begå sig i rollen som leder af en skole. Men også mere erfarne skoleledere kan have gavn af at anvende bogens teorier og funderinger om skoleledelse og livet som leder.
Bogens forfattere er begge forholdsvis nyuddannede skoleledere og har med denne udgivelse forsøgt at skrive den bog, de selv gerne ville have læst, da de stod som nybagte ledere i folkeskolen. Bogen er skrevet på baggrund af deres ledelseserfaringer samt deres videreuddannelsesforløb på PD-niveau. Bogen er et godt ledelsesredskab for nye ledere med en vekselvirkning mellem teoretiske ledelsesmetoder og praksiseksempler fra hverdagen med hovedvægt på det praksisnære.
Ledelsessituationen på uddannelsesområdet er under stor forandring og kravene til ledelsen ændres hele tiden. Derfor er der gennem de sidste mange år udgivet virkelig mange bøger om skolelederens rolle og betydning samt om hvordan man agerer som leder i nutidens skolevæsen. Det kan blandt andet anbefales også at læse Anerkendende ledelse, 2007, Skoleledelse, 2008 og Ledelsens mirakel, 2006.
Spændende og praksisnær bog om skoleledelse for især nye og kommende ledere.