Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smag på naturen : saml planter med familien og lav lækre retter med jeres fund!


Beskrivelse


Guide til hvordan man kan gøre indsamling af spiselige planter til en familieaktivitet, med årstidsopdelt præsentation af plantetyper og forslag til tilberedning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 23. apr. 2019

Saml planter og bær med familien og lav dejlig mad af jeres fund. For alle, der kan lide at gå på opdagelse i naturen.

I vore dage er vi ikke vant til at skulle fouragere (proviantere/skaffe mad). Vi køber ingredienserne til vores mad i supermarkedet og nogle gange køber vi endda færdiglavet mad. Der er dog stor værdi i at gå sammen som familie ud i naturen og finde sine egne ingredienser, for derefter at tilberede dem. Bogen indledes med et afsnit om at fouragere, tips og tricks, gode områder, redskaber og om at sørge for at bevare de arter, man samler af. Herefter er bogen inddelt efter årstider. Under hver årstid gennemgås de planter og bær, som kan findes på det tidspunkt. Og til hver af disse er angivet, hvordan man kan spise den samt en opskrift. Der er i alt beskrivelse og illustrationer af 30 planter og bær, som kan findes i parker, skove og buskadser.

Flot, farverig bog med masser af naturillustrationer, både tegninger og fotos. Bogen er indbydende og lækker at bladre i og man får ikke kun inspiration til mad man selv kan finde ingredienserne til, man får også viden om de mange planter og bær, der omtales i bogen. Bogen henvender sig til hele familien, men kræver en voksen, der tager ansvar for, hvad der samles ind og spises.

Man kan supplere med bogen VildnisVild, der gennemgår 30 af de mest almindelige og anvendelige spiselige planter fra Danmarks natur, eller med Vild, der viser, hvordan naturen bugner af vilde planter, bær, rødder, svampe og tang, som vi kan bruge i madenMan kan supplere med bogen nis, der gennemgår 30 af de mest almindelige og anvendelige spiselige planter fra Danmarks natur, eller med , der viser, hvordan naturen bugner af vilde planter, bær, rødder, svampe og tang, som vi kan bruge i maden.