Forfatterne henvender denne bog til både konsulenter, ledere og medarbejdere. Reelt vil den fungere bedst i et konsulentstyret forløb, mens den vil være vanskelig at håndtere som selvstudium.
Aktionslæring er en metode, hvor læring foregår med afsæt i praksis parallelt med at den udvikler praksis som resultat af læringen. Der er etableret forskellige traditioner, men generelt er der tale om, at aktionslæring breder sig fra undervisningsmiljøet og ind i organisationer, hvor det får en mere strategisk vinkel. Bogens tre forfattere har alle en akademisk baggrund som kandidater i læring og forandringsprocesser, og de har skrevet en udmærket lærebog om emnet. Bogen falder i to dele. Første del gennemgår aktionslæringens grundlag og principper, mens anden del, der henvender sig til praktikere, dels har et afsnit for proceskonsulenter og dels et til ledere og medarbejdere. Bogen, der er udstyret med simple illustrationer som visuel støtte samt nogle diagrammer er i øvrigt velskrevet, men også lidt ureflekteret. Den tror på sin metode, men overbeviser ikke, og vil primært blive søgt af konsulenter eller andre, der professionelt vil benytte metoden.
Der er flere bøger der introducerer aktionslæring i forskellige forbindelser. Plauborg m.fl. Aktionslæring leverer også en solid introduktion, men henvendt til lærere og skoleledere.
De tre forfattere introducerer aktionslæring i en organisationsmæssig sammenhæng. Bogen er velskrevet, men også lidt farveløs.