Henvender sig primært til gymnasiets undervisning i oldtidskundskab eller litteratur, men kan også formidles til læsere med interesse for de mange forskelligartede fremstillinger af Troja i litteratur, film og kunst.
Forfatteren er gymnasielærer og har skrevet en lang række undervisningsbøger indenfor religion, oldtidskundskab og samfundsfag. Denne bog består af i alt 55 tekster, en samling af kildemateriale, der viser hvordan myten om Troja gennem tiderne har været behandlet i både kunst, litteratur og film. Teksterne spænder vidt; fra Homer og andre tidlige græske filosoffer til en helt ny filmanalyse fra 2008. Mange af tekststykkerne er uddrag fra større værker, og de giver tilsammen et godt billede af trojanske temaer med hovedvægt på litteraturen. Tekststykkerne har en størrelse, der gør dem velegnet til undervisningsbrug. Mange fine illustrationer ledsaget af forklarende tekst. Noter og litteraturliste.
En anden nyere bog til oldtidskundskab er Lene Ibsens Etik og tragedie, der dog tager andre mere filosofiske temaer op. Thiedeckes Videre sejled vi nu retter sig mod den samme målgruppe og indeholder flere egentlige analyser af tekster, men omhandler primært Odysseen.
Fin undervisningsbog til oldtidskundskab, men også en appetitvækker for andre med interesse for antikken og Troja.