Ubevidst rødgang er en form for udviklingshistorie, og kan som sådan formidles til læsere af denne genre. Men bogen kræver en del formidling, for den har en svær forside med rød/grøn skrift, især for rød-grøn farveblinde vil det være svært at læse, hvad der står. Bagsideteksten er rimeligt dækkende for indholdet.
En lidt sær og skizofren bog, der dog er skrevet i et glimrende sprog, så man nogle gang føler sig hensat til det Danmark i 1970'erne, som store dele af historien foregår i. Man kan sige, at bogen er delt op i tre dele: i den første del følger vi ingeniøren Erik, der lever et lidt kedeligt og forudsigeligt liv. Anden del af bogen foregår i Rom med en kvindelig jeg-fortæller, hvis identitet efterhånden bliver afsløret, og her optræder Erik også, dog i en noget mere udfarende og tilsyneladende livsglad udgave. Den sidste del, der løber over nogle sider fortæller i korte træk historien om våbenfabrikken Krupp. Undertitlen "ingeniørroman" skal tages alvorligt, der bliver fortalt detaljeret om bygningsværker og lignende. Til sidst bliver det hele bundet sammen i Eriks pessimistiske udsagn.
Sprogligt set kan man måske sammenligne bogen med Helle Helles Rødby-Puttgarden, da bogen er skrevet i et meget præcist og nøgternt sprog.
Ubevidst rødgang er skrevet i et letflydende sprog og foregår i en tidsperiode, som mange kan nikke genkendende til. Den kræver dog meget formidling pga. forsiden, men også pga. den lidt mærkeligt tredelte historie.