Teaterinstruktøren Katrine Wiedemann fortæller om sit liv og den umulige, nødvendige kunst. For alle, der brænder for teater og kunst.
Katrine Wiedemann tager udgangspunkt i sin opsætning af "Farlige forbindelser" på Cuvilliés-Theater i München. Perioden (fra hun bliver kontaktet af teatret og frem til premieren i januar 2015) er den fortælling, der bærer forløbet i bogen og giver anledning til tilbageblik på andre produktioner, refleksioner over kunst, om længslen efter en rolig mainstreamtilværelse - og hvorfor det alligevel er livsnødvendigt for hende at investere sig selv totalt og uforbeholdent i sin kunst. Katrine Wiedemann (f. 1969) debuterede 1992 og er en af vores mest markante og internationalt anerkendte instruktører.
Katrine Wiedemann er god til at fortælle. Hun gør sit stof levende og nærværende, blander refleksioner over kunstens væsen med dagligdagens liv: Fra Metrostationen og café latten over lidenskabens nødvendighed på teaterscenen til savnet af børnene hjemme i Danmark. Hun er - ikke overraskende - suveræn til at skabe billeder af kunsten som både livsnødvendig og livsfarlig for de kunstnere, der bogstaveligt talt investerer sig selv med krop og sjæl. Og så er bogen velskrevet med masser af humor, nøgtern ærlighed og barskhed. Man skal vide en del om teater for at få det fulde udbytte.
Kan fint måle sig med fx Ingmar Bergmans Laterna Magica fra 1987.