Bøger / faglitteratur / erindringer

Rudi og jeg


Beskrivelse


Beretningen om forfatterens politisk kontroversielle og idealistiske far, Rudi Dutschke (1940-1979), samt en erindringshistorie om hans egen barndom fra de tidligste år, dels sammenstykket af farens dagbogsoptegnelser, sammenflettet med en mere fri gengivelse af hans egne oplevelser og følelser i de tumultariske år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2019

af

af

Kent Skov

d. 29. apr. 2019

Biografi om venstrefløjsikonet Rudi Dutschke. Interessant person- og tidshistorie om far og søn. For interesserede i 1968-generationens politiske kamp personificeret af en af dens hovedfigurer.

Den tyske politiske aktivist Rudi Dutschke (1940-1979) var en af 1960'er- og 1970'ernes politiske og ideologiske hovedfigurer. Sønnen, bogens forfatter Hosea, bor og arbejder i Danmark, hvor familien bosatte sig, efter at Rudi med nød og næppe overlevede et attentatforsøg begået af højrefløjsaktivisten Josef Bachmann i 1968. Familien flyttede til England, men nægtedes opholdstilladelse og tog til Danmark. Rudi udviklede epilepsi og druknede i sit badekar. Hosea Dutschke kombinerer beretningen om sin idealistiske far med en kompleks familiehistorie og ikke mindst en dokudramatisk erindringshistorie om sin opvækst fra de tidligste år.

Beskrivelserne stammer fra farens dagbogsoptegnelser, der sammenflettes med en mere fri gengivelse af de oplevelser og følelser, der kendetegnede HDs og familiens tumultariske år. Beretningen er fyldt med ømhed og respekt over for den tabte far, der kombinerede sit engagement i sønnens tidlige opvækst med sine ideologiske og psykologiske overvejelser. Fin og indfølt biografi. Appellerende forside med foto af far og søn.

RD's bøger er ikke udgivet på dansk. Hans kone, Gretchen, har udgivet Et skønt, barbarisk livBlækhat om deres liv. Samtidens venstrefløjsmiljø i Aarhus er beskrevet i Blækhat af Sissel Jo-GazanRD's bøger er ikke udgivet på dansk. Hans kone, Gretchen, har udgivet Et skønt, barbarisk liv om deres liv. Samtidens venstrefløjsmiljø i Aarhus er beskrevet i af Sissel Jo-Gazan.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 17. sep. 2019

Hosea Dutschke har skrevet en personlig bog om sin far med klare budskaber til alle, der er åbne for input eller vil blive klogere på 60’erne og 70’erne. Ungdomsoprørets store tyske stjerne blev far f...


Kristeligt dagblad

d. 27. juni 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 27. juni 2019