Bøger / skønlitteratur / roman

Ministeriet for den ypperste lykke


Beskrivelse


I Delhis gamle bydel fødes den længe ventede søn Aftab som hermafrodit. Hendes historie væves senere sammen med Tilos, på den gravplads, Aftab, nu Anjum, har gjort til sit hjem. En panoramisk mosaik over den nyere indiske historie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 23. apr. 2018

En panoramisk og spraglet mosaik over den nyere indiske historie med to gennemgående hovedpersoner. Til læsere af Arundhati Roy og indisk litteratur.

Aftab fødes til sin mors bestyrtelse med en lille sprække under den tap, som hun har ventet så længe på, efter kun at have født piger. Noget baby-halløj, gør hun op med sig selv. Men Aftab er en hijra og vil være kvinde. I teenage årene flytter hun, nu Anjum, sammen med ligesindede, men hendes permanente hjem bliver en gravplads uden for Delhis gamle bydel. Her opretter hun pensionat og bedemandsforretning. Et sted i Delhi dukker et nyfødt sort spædbarn op, svøbt i skrald. I en lejlighed sidder Tilo, der har efterladt et stort indtryk på de tre mænd, der elskede hende, heriblandt Musa, uafhængighedkæmperen i Kashmir. Da Musa dør flygter hun til Delhi og slår sig ned hos Anjum. De små tings gud var Arundhati Roys debutroman, for hvilken hun fik Man Booker prisen 1997.

En labyrintisk, facetteret og sprogligt fabulerende litterær rejse gennem det gådefulde Indiens nyere og voldelige historie, med to gennemgående hovedpersoner og et væld af bipersoner. Som læser skal man holde tungen lige i munden for at holde rede på de mange politiske tråde, begivenheder og personer.

Salman Rushdie og Amitav Ghosh er to gode, samtidige indiske forfattere, der skriver fabulerende fortællinger.


litteratursiden.dk

d. 19. juni 2018

af

af

Anny Skov Madsen

d. 19. juni 2018

Gribende roman om en gruppe udsatte menneskers kamp for overlevelse i en splintret verden fortæller om Indiens nyere historie i et fabulerende sprog. Man siger, at en indisk forfatter altid er en pol...


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2018

af

af

Kristine Kabel

d. 12. juni 2018


Jyllands-posten

d. 7. juli 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. juli 2018


Weekendavisen

d. 18. maj 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 18. maj 2018


Kvinden & samfundet

Årg. 134, nr. 1695 (2018)

af

af

Louise Bro Davidsen

Årg. 134, nr. 1695 (2018)