Bøger / skønlitteratur til børn / roman

- Og en ko, siger Mik


Beskrivelse


Mik og hans venner tager på tur - i selskab med en ko.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 31. maj 2017

Mik er venner med mange dyr. Læs om hans oplevelser med ko og kamel i de to første bøger i letlæsningsserien "Mik og de sære dyr". For 7-8-årige.

I første bog tager Mik ko med på tur til søen, men ingen andre kan se ko. I anden bog har Mik taget kamel med, som ikke helt ved, hvordan man skal opføre sig. Teksten er overvejende skrevet med lydrette ord samt de 120 småord, som vi bruger allermest. Der er mulighed for få teksten læst op eller få adgang til en interaktiv e-bogsudgave ved hjælp af QR-koder. Sværhedsgraden er lettal 12 og 15/lix 6.

Miks sære oplevelser med dyr foregår i et fantasifuldt univers, som vil tiltale mange begynderlæsere - og mon ikke også flere vil grine af den forkælede kamel, der tuder for et godt ord. "- Og en ko, siger Mik" har dog flere svagheder: Teksten fortæller ikke, hvad der har ændret sig, siden de voksne pludselig kan se ko. Og hvorfor griner Åse bare, da Ulf mangler et net? På side 19 står der: "Så er de igen ved Orme-huset", selvom det er første gang, "Orme-huset" omtales. Bøgerne kan læses uafhængigt.

Begge titler er tidligere udkommet i papir og som e-bøger med samme indhold - se - Og en ko, siger MikEn magisk ven. I de nye udgaver giver en QR-kode adgang til en interaktiv udgave af bogen. Kan man lide at læse om børn med sære dyr, så lån også serien om Pippa og hendes marsvin, der bliver kæmpestor, når Pippa har problemer - se En magisk venBegge titler er tidligere udkommet i papir og som e-bøger med samme indhold - se - Og en ko, siger Mik. I de nye udgaver giver en QR-kode adgang til en interaktiv udgave af bogen. Kan man lide at læse om børn med sære dyr, så lån også serien om Pippa og hendes marsvin, der bliver kæmpestor, når Pippa har problemer - se .