Bøger / skønlitteratur til børn / roman

100 meter lykke


Beskrivelse


17-årige Ninna drømmer om at vinde VM i 100 meter løb. Hun har Sveriges bedste tid og en sponsorkontrakt med Nike og når hun løber føles det som om hun flyver. I virkeligheden er Ninna kronisk syg og bundet til sin seng. Hun oplever verden gennem de lyde hun kan høre på sit værelse, der altid er mørklagt og sterilt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 12. aug. 2016

Hvordan kan man være jaloux på sin storesøster, når hun er alvorligt syg og bundet til sin seng? Hvordan kan man elske sin lillesøster som har al den frihed man selv drømmer om, når hun overhovedet ikke bruger den til noget? Til alle fra 14 år, der holder af en god, realistisk historie.

17-årige Ninna drømmer om at vinde VM i 100 meter løb. Hun har Sveriges bedste tid og en sponsorkontrakt med Nike, støttende forældre og en kærlig og hengiven lillesøster. Når Ninna løber opsluges hun med hud og hår. Det føles som om hun flyver. I virkeligheden er Ninna kronisk syg og bundet til sin seng. Hun oplever verden gennem de lyde hun kan høre på sit værelse, der altid er mørklagt og sterilt og hendes kontakt med andre begrænser sig til familien og vekslende hjælpere. Men en dag møder hun den unge lægestuderende Munir, der indvilliger i at træne med hende og langsomt smelter de to verdener sammen til én.

Letlæst og rørende historie om alvorlige emner som sygdom og svigt, men også om livsglæde, håb og kærlighed og om de ofre og smerte en familie lider under, når det ene familiemedlem er alvorligt syg.

Mig før digEn flænge i himlen og En flænge i himlen handler om at blive forelsket på trods af eller måske netop på grund af et handicap eller en sygdomMig før dig og handler om at blive forelsket på trods af eller måske netop på grund af et handicap eller en sygdom.