Bøger / skønlitteratur / roman

1000-årsriget


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I år 937 bliver drengen Ulv taget som træl af danerne, der er på plyndringstogt i Britannien. Ulv vokser op med kun et ønske: at blive en fri mand. Ad omveje ender Ulv i Jylland og bliver indblandet i Gorm den Gamles kamp for herredømmet over danerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. nov. 2015

Ulv af Cymruklanen bliver taget til fange af danerne på plyndringstogt i Britannien. Han bliver taget som træl og lænket til årerne på skibet Havormen. For læsere - mest mænd - som kan lide underholdende og historiske romaner fra vikingetiden.

Tonny Gulløv har en række romaner for både børn og voksne bag sig. Vi er i Britannien omkring år 937, hvor Ulv vokser op i Cymruklanen, men hans mor er af danernes slægt, og det eneste Ulv ved, er at hun kom på et drageskib. Da han er 13 år gammel bliver familien overfaldet af danere, og Ulv ender som træl på et skib. Ulv får en ven, Ymer, som forsøger at fortælle Ulv om hvordan man overlever som træl. Ulv udvikler sig til en stærk mand, som kun har et ønske: at blive en fri mand. Rejsen går fra Britannien, over Miklagård til Jylland, hvor Ulv bliver en del af kampen om at samle Danmark. Historien fortsættes i endnu et bind.

En velfortalt og sine steder morsom bog om en blodig og dramatisk periode i Danmarks historie på Gorm den Gamle tid, hvor den gamle tro på Odin og Tor står over for den nye kristne tro.

For samme målgruppe er der Cornwells serie om Uthred, som fortæller om Englands historie i vikingetiden, Preben Mørbaks romaner, som også fortæller om historiske personer i vikingetiden og Robert Lows bøger.