Bøger / faglitteratur

111 tips du vil elske - hvis du er leder i en virksomhed


Beskrivelse


Praktiske tips til hvordan man arbejder mere effektivt, forbedrer sin kundeservice og optimerer den økonomiske styring ved bl.a. at lave månedsplaner og tjeklister, bruge humor i kommunikationen og følge op på kunderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2014

af

af

Jette Landberg

d. 7. maj 2014

Henvender sig til ledere af lidt større salgs- og produktionsvirksomheder, der gerne vil optimere kundeplejen og effektivisere arbejdsgangene. Nogle af tipsene vil naturligvis også kunne bruges i offentlige virksomheder men sigtet er private firmaer. Kan læses bredt, da der er tale om en række meget konkrete tips.

Bogen består af 135 konkrete effektiviseringstips ud fra devisen, at hvert sparet minut i det store regnskab sparer medarbejdere og dermed lønkroner. Derudover er der også en række idéer om en bedre og også effektiv kundepleje og markedsføring, fx det at give lidt ekstra, at få presseomtale, at bruge medarbejderne som ambassadører osv. Effektiviseringstipsene går meget på at styre ned til mindste detalje via månedslister, fredagsark, minimere antallet af møder, effektivisere arbejdsgange omkring mails osv. De to forfattere er ledere af firmaet LaserTryk, der på rekordtid skaffede 45.000 danske kunder.

Jeg kender ikke til nogen anden bog indenfor ledelse, der er så konkret og detaljeret i de mange idéer. Bogen er milevidt fra den strøm af akademiske ledelsesbøger, der udkommer med den ene teori efter den anden. Her er tale om helt konkret, benhård praksis.

Man kan være enig eller uenig i mange af disse tips, og der er ikke tvivl om, at denne ledelsesstil ikke ville egne sig i alle brancher. Men på sit felt er det en overordentlig praktisk og jordnær bog fra det virkelige liv, som vil kunne bruges af rigtig mange ledere.