Bøger / faglitteratur / kniplemønstre

12 hjerter i dansk torchon
12 hearts in Danish torchon
12 Herzen in dänischen torchon (flere sprog)


Beskrivelse


Knipledesigns på 12 hjerter i stilarten dansk torchon, samt arbejdstegninger til dertilhørende hanke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 24. nov. 2015

Til den erfarne knipler er her muligheden for at give sig i kast med 12 hjerter, der ikke nødvendigvis er julehjerter, men som kan bruges året rundt.

Forfatteren udgiver her sin egne knipledesigns på 12 hjerter, som alle har samme grundform i stilarten Dansk Torchon, som er kendetegnet med sin strenge geometriske opbygning. Hvert hjerte indledes med et helsides foto, hvor man kan se trådenes bevægmønstre efterfulgt af arbejdstegning ledsaget af en kort tekst samt illustrationer. De tolv hjerter har alle nordiske navne, hvis betydning forklares i forbindelse med opskrifterne. Bagerst findes 11 arbejdstegninger til hanke samt en sides overordnet vejledning til de 12 hjerter. Bogen er tresproget; dansk, engelsk og tysk, men teksten er så kortfattet, at det ikke forstyrrer nævneværdigt. Forfatteren har undervist i knipling og designet kniplinger i mange år, men denne bog er hendes første.

I forfatterens oplæg er hjerterne kniplet i julens farver; hvid, grøn og rød, men de kan sagtens bruges hele året rundt. Bogen indeholder som sådan ingen grundinstruktioner i håndværket, og den henvender sig dermed til erfarne kniplere.

Lene Bjørn har udgivet bøgerne 24 julehjerter i knipling62 små hjerter i knipling, 2002 og 62 små hjerter i knipling, 2007Lene Bjørn har udgivet bøgerne 24 julehjerter i knipling, 2002 og , 2007.