Bøger / faglitteratur

17 cykelture omkring Det sydfynske Øhav


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 9. mar. 2015

Handy guide til udvalgte dagsture på cykel omkring Svendborg og Faaborg samt på øerne Ærø, Langeland, Tåsinge, Thurø, Avernakø og Lyø. Oplagt for sejlere, campister og andre, der har lejet eller medbragt cykel på tur. Med enkle og overskuelige kort, brugbare både for nybegyndere og erfarne cyklister.

Den lille bog er udarbejdet af den sydfynske turistorganisation Naturturisme I/S. Rutebeskrivelser har lokalhistoriske glimt og illustreres af rutekort, der udpeger udvalgte seværdigheder undervejs. Fysisk måler guiden beskedne 12 x 21 cm, så den kan være i en stor lomme (og ikke mindst i en alm. plastiklomme i tilfælde af regnvejr).

Guiden præsenterer et fint udvalg af sydfynske seværdigheder på ruterne, heraf ikke mindst enkelte, der ligger langt fra alfarvej. Alt i alt en smal, praktisk og velredigeret indgang til det sydfynske, der dog bør suppleres med yderligere rejselitteratur, hvis man skal dybere ind i historien eller har brug for mere detaljerede kort.

Der er et bredt udvalg af bøger med sydfynske vandre- og cykelruter. Denne guide udmærker sig ved to ting: Dels sin lille og handy størrelse, og dels ved, at mange af ruterne starter og slutter nær lystbådehavne, færgehavne og rutebilstationer, der er nemme at nå for turister.