Bøger / skønlitteratur / roman

18 sekunder


Beskrivelse


Krimi. Kriminalinspektør Kelly Lynch-O'Shaughnessy får hjælp af en synsk kvinde, der ved at berøre et lig kan se de sidste 18 sekunder af den afdødes liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2008

af

af

Michael Olsen

d. 18. aug. 2008

Kan man lide at læse spændende krimier med et lettere nedtonet overnaturligt twist, så er 18 sekunder svær at komme udenom. Forsiden er flot og inspirerer til at vende bogen om og læse bagsideteksten, som er dækkende for indholdet og virkelig overbeviser én om, at den er værd at læse. Bogen er for både mænd og kvinder.

Sherry Moore er blevet blind efter en faldulykke som barn, til gengæld har hun fået evnen til at se de sidste 18 sekunder af en afdød persons liv og tanker ved blot at berøre liget. Hun kommer i forbindelse med kriminalinspektør Kelly Lynch-O'Shaughnessy, der efterforsker nogle mord i den ellers stille turistby Wildwood. Disse mord trækker tilsyneladende tråde tilbage til nogle uopklarede sager om forsvundne kvinder 30 år tilbage. Men morderen fatter også interesse i både Sherry og Kelly. Forfatteren har arbejdet i politiet i tyve år, og dette er hans første bog. Tiden ved politiet kan man sagtens fornemme i bogens beskrivelser af politiarbejdet, men at det er hans første bog er svært at forstå. Den er virkelig velskrevet. Det, at Sherry kan "se" folks oplevelser og tanker bliver forklaret på en pseudovidenskabelig måde, så de overnaturlige elementer er noget nedtonede.

Man kan måske godt sige, at 18 sekunder er en blanding af de svenske femikrimier og amerikanske tjubang-krimier. Vi får meget at vide om folks privatliv og problemer på jobbet, men der er noget mere fart over feltet.

18 sekunder er virkelig spændende og bør blive et hit.


litteratursiden.dk

d. 15. sep. 2008

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 15. sep. 2008

Velturneret krimi med en god blanding af det paranormale og klassisk actionmættet spænding. "18 sekunder" er en forholdsvis klassisk amerikansk krimi. En smuk kvinde med en sort skæbne, hæderlige og m...